Kestävät kengät

Kenkien hinta-laatusuhde tuntuu todellakin yhä käyvän käsi kädessä. Kestävät kengät ovat laadukasta materiaalia (nahkaa), huolella ommeltu (työn jälki on tanakkaa),  ja rakenne on vahva (kenkiä ei saa väännettyä solmuun). Työvaiheita voi olla kymmeniä. Tällaiset kengät voi korjata. Tämä maksaa siinä satasen molemmin puolin.

Edukkaita kenkiä 20 – 40€ haarukassa saa edullisesta materiaalista (keinonahka/tekstiili), nopeasti tehtyinä (edulliset tuotantokustannukset) ja kengän  sisärakenne on yksinkertainen (pehmeä runko). Nämä myös takaavat nopean kulumisen ja murtumisen. Materiaali hajoaa yleensä siihen pisteeseen, että lempikenkiä ei enää kannata korjata.

Edulliset kengät ovat maksaneet kenkäkauppiaalle vain muutaman euron (Mietin, mitä saa kolmen euron tukkuhinnalla?!) Laatukengistä kauppiaskin saa maksaa hyvät rahat valmistajalle. Eurooppalaiset valmistajat (Espanja, Ranska, Saksa, Italia, Suomi ja Ruotsi) joutuvat kilpailemaan juuri laadulla halpatuontia vastaan.

Kannattaako ostaa kalliimmat kengät? No, samassa ajassa kuluu suurin piirtein sama määrä rahaa, kunnes kengät ovat rauskoja. Halpoja kenkiä pitää yksinkertaiseti ostaa samassa ajassa useampi pari, ne kun hajoavat hurjaa tahtia verrattuna vuosikausia palveleviin laatujalkineisiin. (Tämä tuli todistettua, kun sisko osti samassa ajassa kahdet noin 100€ kengät ja minä kymmenet 20€ kengät.) Pienempi ja laadukkaampi kenkävalikoima säästää luontoa ja.. ..laadukkaammat kengät ovat yksinkertaisemmin mukavammat jalassa.

22

Kuvan kengät (El Naturalista, Espanja) uutena ja 5 v. täyttäneinä, edelleen päivittäisessä käytössä. Hinta tarjouksesta riippuen noin 100€ – 160€.

Pinta on hieman tummunut rasvauksen jäljiltä. (Kerran vahingossa vedin suksirasvan nahan pintaan kenkälankin sijaan – putkilot oli niin saman näköiset. Pikahoito olikin pikapito, hmmp.)

p1070156Saksaiset Salamanderit noin 100€, SPR:n kirpputorilta 2,5€

p1070154Espanjalainen ART, noin 100€, SPR:n kirpputorilta 2,5€

p1070153Ranskalainen Memphisto, noin 350-400€, Emmy merkkivaatenettikirppis 38€

Klikkaamalla 2 kertaa: itsesi mainostajan sivulle ja klikkaamalla jotain tuotetta (ylin kuva alla, eikä tarvitse ostaa mitään), tuet blogin kirjoittajaa noin 10snt:llä. Kiitos tuestasi 🙂

2 Comments

Jätä kommentti